500 ekstra jobs til højtuddannede i Nordjylland

Med et samlet budget på 25 mio. kr. over 3 år er der tale om en af de største satsninger nogensinde på at øge antallet af højtuddannede i de Nordjyske virksomheder. Målet er at få 500 ekstra ind på virksomhederne.

30. september 2016

Projektet hedder ”Vækst Via Viden”, og det navn er ikke tilfældigt, fortæller formanden for Business Region North Denmark, Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (Thisted). Det er nemlig veldokumenteret gennem adskillige undersøgelser, at ansættelse af højtuddannede skaber øget indtjening i virksomheden og trækker flere ekstra jobs med sig. Der er tale om et bredspektret program, der både retter sig mod de højtuddannede og virksomhederne. Blandt andet er der afsat penge til ansættelse af vækst-piloter i virksomhederne, hvor virksomheden får tilskud til den højtuddannedes løn.
Derudover trækkes der på en række eksisterende ordninger. F.eks. er der masser af muligheder for at få både ledige og nyuddannede i gang på virksomhederne. Det budskab vil konsulenter fra de nordjyske jobcentre, erhvervskontorer og Væksthus Nordjylland nu gå ud til virksomhederne med. 

”Det er ikke tanken at virksomhederne selv skal kunne finde rundt i alt det, men at de møder en kompetent og koordineret indsats fra vores side. De kender jo bedst deres egen virksomhed. Hvis de forklarer os deres planer og behov, så er vi klar til at strikke den rigtige løsning sammen”, forklarer Lene Kjelgaard Jensen.

Ud over en målrettet hjælp til virksomhederne vil 2500 ledige og studerende blive klædt på til job i de små og mellemstore virksomheder. Denne opgave løses af Jobcenter Aalborg, AAU og UCN i et tæt samarbejde. Ifølge Kjelgaard er det mindst lige så vigtigt at få de studerende og ledige til at tænke i de baner: 

 

 

”Der er jo alt at vinde. Det er netop i den mindre eller mellemstore virksomhed, at du for alvor kan lave pionerarbejde, bringe din faglighed i spil, få stort ansvarsområde og blive central i virksomheden strategiudvikling og være med til at skabe dit eget fremtidige job”, pointerer Lene Kjelgaard Jensen.

Formanden glæder sig over, at programmet er udtryk for, at hele Nordjylland står sammen om at udvikle erhvervslivet i regionen. Det ses ikke mindst i finansieringen, hvor der både indgår EU-socialfondsmidler og regionale udviklingsmidler fra Vækstforum samt penge fra Aalborg Kommunes STAY-program og Business Region North Denmarks egne midler.

Læs mere om projektet.

Læs mere om indsatsområdet 'kvalificeret arbejdskraft'.